15 vuotta olen omaa joulua viettänyt ja aina ne perinteiset ruuat laittanut, toki niidenkin seurassa on ollut jotain erikoisempia ruokia, kuten lohipastasalaatti, siika-riisisalaatti ja hirvipyörykät ja lihaton makaronilaatikko, joka on tietty ihan perinteinen jouluruoka jossainpäin Suomea. Tänä jouluna tuli vahva päätös, että jouluna syödään ihan toisenmoista ja se piti. Tässä menu:
munatoti
piparit
***
valkosipulisilli
mätimousse
raidallinen kalapatee + chilikastike
sienisalaatti
maksapatee
uudet perunat
appelsiinimarinoitu juuressalaatti
vihreä rypälesalaatti
punajuuri-vuohenjuustopiiras
juureskakku
appelsiinimarinoitu porsas
kalkkuna
***
puolukanpunainen rahkatorttu
itse tehdyt suklaamakeiset
Noista suuren suosion varsinkin aikuisten parissa teki punajuuri-vuohenjuustopiiras ja juureskakku. Itse tykkäsin kovasti myös monesta muusta. Mätimousse oli hyvää, samoin raidallinen kalapatee,
munatoti oli hyvää, tosin jo ruokalusikallisella rommia siinä oli melkoinen määrä potkua, joten ihan maun mielessä pelkkä teelusikallinenkin rommia riittäisi, lapsille toki kelpasi mainiosti holittomat versiot. Appelsiinimarinoitu juuressalaatti oli hyvin samantapainen kuin rosolli ja pelitti hyvin kolmekin päivää tekemisen jälkeen. Ja puolukanpunaisessa rahkatortussakin oli kivasti raikkautta. Näistä uusista tuttavuuksista varmaan osa kiipeää seuraavinakin vuosina joululautasille.
munatoti
piparit
***
valkosipulisilli
mätimousse
raidallinen kalapatee + chilikastike
sienisalaatti
maksapatee
uudet perunat
appelsiinimarinoitu juuressalaatti
vihreä rypälesalaatti
punajuuri-vuohenjuustopiiras
juureskakku
appelsiinimarinoitu porsas
kalkkuna
***
puolukanpunainen rahkatorttu
itse tehdyt suklaamakeiset
Noista suuren suosion varsinkin aikuisten parissa teki punajuuri-vuohenjuustopiiras ja juureskakku. Itse tykkäsin kovasti myös monesta muusta. Mätimousse oli hyvää, samoin raidallinen kalapatee,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti