Viimeiksi jotain ruokaa syödessämme totesimme, että puolukkahillo on loppu. No ajattelin, että ostetaan nyt sitten kaupasta tilalle kaupan hilloa... Mutta kaikissa hilloissa oli kovasti E-kirjaimia. Poikkeuksen tekivät vain kotimainen luomulakkahillo ja sitten jotkut ranskalaiset hillot, joista mansikkainen nyt sitten ostettiin kotiin kokeeksi. Lähinnä ajatus on päästä myös jogurttien E-kirjaimista eroon ja se vaatii sitten oikeastaan maustamatonta jogurttia + kunnon hilloa. Yhtä kaikki, niin kaupan puolukkahilloissakin oli E:tä, mitä en oikein ymmärrä, kun kyllähän se puolukka säilyy tosi hyvin itsestäänkin. Piti siis ruveta näin joulukuisena päivänä hillon tekoon itse. Tämä ohje on minusta niin ihana, että jaan sen kanssanne. Ei ole niin väkevää kuin tavallinen puolukkahillo ja mikä parasta, niin tähän ei tarvitse lisätä kui 1/3 tai peräti 1/6 siitä sokerimäärästä kuin mitä normaaliin puolukkahilloon tarvitaan.
LUOMUPUOLUKKAHILLO

500 g puolukoita
500 g luomuomenoita
1 dl vettä
1,5-3 dl sokeria (riippuu omenoiden väkevyydestä ja puolukoiden kypsyydestä)
Pistä puolukat ja vesi kattilaan ja aloita keittäminen, lisää kuoritut ja paloitellut luomuomenat. Lisää sokeri jossain vaiheessa keittämistä. Kun omenapalat ovat rikkoutuneet ja samoin puolukat, niin hillo alkaa olla valmista. Sitten vaan kuumana purkkiin. Nam.
Tämä on tosi hyvää vaikka maksalaatikon kera tai sitten jos tekee vaikka itse porkkanalettuja tai kasvispihvejä, niin sekoittaa tätä vaikka ruokalusikallisen tai kaksi purkilliseen kermaviiliä, niin helppo kastike on valmis.
LUOMUPUOLUKKAHILLO
500 g puolukoita
500 g luomuomenoita
1 dl vettä
1,5-3 dl sokeria (riippuu omenoiden väkevyydestä ja puolukoiden kypsyydestä)
Pistä puolukat ja vesi kattilaan ja aloita keittäminen, lisää kuoritut ja paloitellut luomuomenat. Lisää sokeri jossain vaiheessa keittämistä. Kun omenapalat ovat rikkoutuneet ja samoin puolukat, niin hillo alkaa olla valmista. Sitten vaan kuumana purkkiin. Nam.
Tämä on tosi hyvää vaikka maksalaatikon kera tai sitten jos tekee vaikka itse porkkanalettuja tai kasvispihvejä, niin sekoittaa tätä vaikka ruokalusikallisen tai kaksi purkilliseen kermaviiliä, niin helppo kastike on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti