Ensimmäisenä kehiin hyökkää tämmöinen vähän erilaisempi makaronilaatikko, johon inspiraatio tuli kun perjantaina istuin allergiasairaalassa ja luin lehteä. Lopullinen melba-versio oli sit tämmöinen:
Pilkoin sipulia, paprikaa, porkkanaa ja kesäkurpitsaa pieniksi kuutioiksi ja kuullotin niitä pannulla.
Sitten heitin sekaan ylikypsää kinkkua noin 300 g kuutioituna.
Ja sitten sekaan meni pieni purkillinen rucola-pestoa. Toki varmasti muukin pesto toimii, mutta itsellä kun on pähkinäallergian takia pannassa monet pestot, niin tuo on se, joka nyt K-marketista meille kelpasi. Ei sillä, hirmu hyvää se onkin, kannattaa kokeilla, jos ei ole tullut kokeiltua.
Sitten keitin noin 6 dl pastaa, tumma pasta toimii hyvin, itsellä oli nyt käytössä ruispastaa ja se sitten taas tuonne sekaan.
Sitten munamaidon sijaan tein kasvisliemen eli 1 kasvisliemikuutio, 6 dl vettä ja kananmuna. Iloinen yllätys muuten oli, että vaikkei pikkukaupasta luomukasvisliemikuutioita löytynytkään, niin Maggi oli tehnyt uutuutena natriumglutamaattivapaita kuutioita. Heti nappasin kaikki versiot mukaan, kun on vähän ikävä näitäkin liemikuutioita, kun ei meillä kahteen vuoteen ole moisia ollut ollenkaan.
Niin ja sitten pistin päälle juustoraastetta, tämä oli mozzarella-emmental-raastetta, mut varmaan muukin käy oikein mainiosti.
Sit vaan uuniin ja lopputulos näytti tältä:
Pikkuisen pelotti, että minkälaisen vastaanoton mun erikoinen makaronilaatikko saa, mut se uppos porukkaan oikein hyvin. 2-vuotiaskin työnsi ruokaa kaksin käsin suuhun. Lisäkkeeksi tein niin seiskytlukulaisen lisäkkeen kuin olla ja voi eli porkkanoita karkeana raasteena, appelsiinia ja sit vielä ohuita suikaleita purjosta.
Muutakin on tullut tehtyä, mutta yksi asia nyt kerrallaan.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti